Vaasan kesäyliopisto

Kielet Haku
På svenska In English

50009 Illustratorin alkeet

Illustratorin alkeet (kaksikielinen kurssi, tvåspråkig kurs)

Sisältö 

Tuntimäärä: 2 x 5 h

Adobe Illustrator on mahtava työkalu vektoriaineistojen toteuttamiseen! Adobe Illustrator on Adoben kehittämä vektorigrafiikkaan perustava piirto-ohjelma. Illustrator sopii erityisesti kuvituskuvien, julisteiden, esitteiden, logojen ja piirrosten tekemiseen. 

Jokaisen harjoituskerran alussa johdanto aiheeseen. Aluksi harjoituksia tehdään yhdessä, tämän jälkeen aikaa itsenäiselle työskentelylle ja kysymyksille. Adobe Illustrator on sekä paino- että digitaalijulkaisujen suunnitteluun ja toteutukseen luotu työkalu. Sen käyttäjäkunnasta löytyy muun muassa graafisia suunnittelijoita ja markkinointiasiantuntijoita, ja tietysti kuka tahansa voi piristää esimerkiksi presentaatioita personoidulla sommitelmapohjalla. 

Suoritustapa

Kurssilla opitun mukaan toteutettu pieni harjoitustyö, jota voi työstää kurssin aikana. Työn palauttaneet saavat kurssista todistuksen. Kurssilla käsiteltäviä asioita ovat mm.
• Käyttöliittymän hallinta, dokumentin profiilit ja sivuarkkien luominen
• Työkalujen läpikäynti
• Piirtäminen ja värien käyttö
• Tekstin ja kuvien käyttö, tekstin vektorointi poluiksi, valokuvan vektorointi
• PDF-tiedostojen exportointi
• Digitaalisen julkaisun ja painojulkaisun erot
• Objektien kohdistaminen ja ryhmittäminen
• Symbolien käyttö, läpinäkyvyys

Tavoitteet

Tällä kurssilla tavoitteena on oppia ohjelmiston perusteet. Kurssilla opit esimerkiksi käyttämään Illustratoria pieniin töihin, esim. esitteisiin ja mainoskuviin. Kurssilla luodaan hyvä pohja, jonka kautta omaa oppimista voi sujuvasti laajentaa. 

Kohderyhmä

Kurssi sopii kaikille, jotka voivat hyötyä vektorigrafiikkaohjelman perusosaamisesta. Osallistujilta ei vaadita aikaisempaa kokemusta vektoripiirtämisestä. 

Edellytykset

Kurssilla tehtävien harjoitusten suorittamisessa tarvitaan kannettava tietokone, johon Adobe Illustrator on valmiiksi asennettuna. Ohjelmistoversiosta riippuen, tulee varautua pieniin eroavaisuuksiin käyttöliittymässä ja toiminnoissa. Adoben sivuilta on ladattavissa ilmainen kokeiluversio seitsemäksi päiväksi.

Aikataulut & Maksut


22.10.2020 - 29.10.2020, kaksi lähiopetuspäivää klo 09.00 - 13.00

1. to 22.10.2020
2. to 29.10.2020
 

Paikka

Vaasan yliopisto 

Luennoitsija

Media Designer, Ulkoasuntoteuttaja, Palvelumuotoilun maisteri, VTM Camilla Järf-Wartiovaara

Hinta

190€

Voit maksaa maksun verkkomaksuna ilmoittautumisen yhteydessä. Jos laskun maksaja on muu kuin osallistuja, esimerkiksi yritys tai työnantaja, voit ohittaa maksun sulkemalla selaimen ilmoittautumisen jälkeen. Tällöin lasku lähetetään postitse antamaasi laskutusosoitteeseen.

HUOM! Opiskelijat -50%, jos kurssin vähimmäisosallistujamäärä täyttyy. Ilmoita opiskelupaikkasi ja -numerosi ilmoittautumisen lisätiedoissa. Opiskelijakortit tarkistetaan koulutuspaikalla.

Lisätietoja


camilla.jarf@vaasankesayliopisto.fi
044 754 5789

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 30, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Vaasan yliopisto, Wolffintie 34, 65200 Vaasa

Päivä ja kello: To: 09.00 - 13.00

Aika: 22.10.2020 - 29.10.2020

Kurssimaksu: 190,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 1.12.2019 0:00

Ilmoittaudu viimeistään: 15.10.2020 0:00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit